Saturday, April 17, 2010

ni tgh planning nk watpe...
hahahaha

maklumla,,,segala pergerakan skang ni nk pkai fulus,,,
so kenela setting dlu,,,hahahaha
der,,klau poket da sempit,,alamatnye ahhh malu la nk ckp...
hahahahahahahahahaha...

so kami xnk buang ms pg2 ni,,,
sesudah breakfast kami teurs gerak ke JOHOR BAHRU,,,
kami bertolak ngn pari2 la,,,pe lg,,,
hahahahaha...
perjalanan memakan masa lbh kurg 1jam30mnit,,,
jokey drift bai,,,,hahahahahaha

sampai je sn kami pusing2 town la,,,
kami naik shopping mall 2,,,
kami naik shopping mall ni,,,
mcmla kami wat der,,,
kami ni merendet no satu der,,,
hahahahahaha

pokai2 pn jalan tetap jalan der,,,hahahahahaha
Danag Bay xterlepas la,,,
mkn2 dlu,,,posing maut dlu,,,
hahahahahaha

bisda bab JOHOR BAHRU,,,
rasa da cm bosan je cni,,,kami plan lak nk p MELAKA,,,
sebelum p NOGORI SEMBILAN,,,
den singgah MELAKA dlu,,,
hehehehehe


smpi2 je,,,pe lg,,,
wacaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

pilot yg disegani...
hahahahha

inila co-pilot wa,,,
amcam???hot x???
hahahahaha

da puas duk kt darat,,,jom terbangggggggggg!!!!!!!!!!!!
zzzzzzzooooooooommmmmmmm.....

mke xleh blah,,,
kne tggl ngn pilot,,,hahahahaha

so co-pilot niamik kptsan tuk gnekan jalan darat,,,
hahahahahah

tgkla,,,kne tarik ngn keteapi,,,
hahahahah

mn leh tggl my lovely wife,,,
ikut jom???
hahahahah

stylo kot...
hahahahhaha


nk jugak posing cni,,,
hahahahaha


jom jln naik atas menuju ke bulan,,,
hahahha


cover penat tp wat2 amik pic,,,
hahahahah
xleh blah r lu der,,
hahahha




manisnye mamat ni....
ank sape ni eh???
hahahhahaha


da puas ronda2,,,sume tpt kami p,,,
A famosa sudah lawat,,,
kapal dagang dah naik,,,
burung da bg makan,,,


main buai blm lg,,,,
hahahahahahaha




comel kn dak ni???
hahahaha


peace knon,,
hahahaha


cukuplah,,,wa da penat degar sore lu der,,,
hahahaha
kami penat tp wat2 xpenat,,,
hahahaha..


otw balik singgah taman buaya n zoo melaka,,,
malam lak bukak tp pjlanan jauh lg ni,,,
hehehehe,,
so terpaksa lupekan jela,,,
next time maybe,,,


puas pusing MAS,,,
dari johor ke melaka,,,
dari melaka ke nogori sembilan,,,
dari nogori ke KL...
dari KL ke selangor,,
pastu blik johor balik,,,




dlam kdaan pokai pn leh nk jalan2 gak,,,
maklumla kaki jalan,,


ops,,,gue da kelewatan ni,,,
nk msuk dapur lak,,,hahahaha
nnti sambung ye,,,


BYE...




p/s

sebeenarnya kami p kt tempat yg kami BOLD je...
hahahaa...
jgn mara,,,hahahhaa
selamat membaca,,,hehehehe

 








Tuesday, March 23, 2010

muddy

xtaula ntah kenapa aku xde mud sgt arini,,,
dr pg lg aku xde mud,,,
pas sbuh td rs loya n pening2,,,
aku da pelik da,,,
clas xde,,,rezewki aku,,,
p lab je,,,pening lg tmbah ngn xde mud lg...
aku da serabut da,,,

mkn pn da xlalu skang,,,
msuk clas co-q td sir ckp nk bar mn meeting xp...
mn aku nk tau sblm ni de meeting,,,
nsb baik president mmber aku,,,dak TRG gakla,,,
aku goreng je die,,,so lepas r,,,
aku serabut je memanjang,,,hohoho

aku da xleh pk pe da,,,
da bis co-q trus aku gerak blik,,,
smpai umh je tgk towel basah,,,
xde sorangpn HAMBA ALLAH tolong agkt,,,
sedey gak la...huhuhu
dala basah kene ujan,,,
adekah akupn memerlukan sebiji kete???
 huhuhuhuhuhuhuh


ni ke kete nya???hohoho
wat ms ni aku de byk bende aku nk kene pk...
mcm2 hal,,,
aku kne tggung segalanya,,,
mgkin sbb tu kot aku da mle pning,,,huhuhu

akupn tgh pk nk sttle cmne,,,
inila permainan dunia,,,
silap langkah buruk habuannya,,,
aku juz menanti,,,n terus menanti,,,huhuhu


apekah kesudahannya????????????

Monday, March 22, 2010

...RODA EMPAT...

RODA EMPAT

kerana dirimu la,,,aku terpaksa bertungkus lumus menyiapkan diriku yg comang ini,,,hahaha
tepat jam 8malam on 19 march,,,
aku bergerak ke perhentian pudu dek kerana roda empat,,,
hujan ke,ribut ke,bus sudah mnggu aku,,,
lalu terpaksa aku meminta ihsan dr kawanku tuk menghantar aku ke saan,,,
basah kuyup dibuatnye pabila di pertengahan jalan,,,
hujan mula membasahi bumi sejurus xsegan2 bg aku mandi skli,,,
padan ngn mke aku kn?hahahahahaha

aku tibe pudu tepat2 825mlm...
time 2 bus da tggu aku da,,,
nsb baik aku sempat,,,klu x kene tggl ngn roda empat gk...
hohoho...

jam 830 roda empat membawa aku ke negeri dimana isteri aku menetap...
even basah kerana sj2 nk mandi th jln,,,aku ttp gumbira kerana besoknya dapat tatap wajah isteri tersayang,,,
heheheheheheheheheheheheheheheheheh...
gatai ke????x kn????
hahahahahahaha...

lm perjalanan,,,pe lg...cam biasala...gayut je tau,,,
hahahahaha
tp kli ni xdela lama sgt sbb aku da mle pning maybe sbb ujn td...
da bis ckp,,,sleeping beauty la ku...hahahah
zzzzzzzZZZzzzzzZZZZzzzzzzz.........

celik mata je,,,da nk smpai upenye aku...
cm cepat la lak kli ni aku smpi...hehehe
aku trun je dr bus trus col my beloved wife...
bykla kne soal,,,
nk tdo mn???
pnt x???
n mcm2 lgla,,,
klu korang sume nk tau pe lg,,,cepat2la nikah cm kami,,,hahaha

lm pd compromising this thing(hahahahahahahahahahahah)
sume de,,,gaduh de,,,gelak de,,,ngjuk pn de,,,
hahahahaha
bongok kn?????hahahahah
lastly my wife force me to stay at hotel pe ntah...
ku follow aja...
amik teksi n gerak kesana...
sesudah sampai je,,,kami gayut lg...
nk boleh ke naik ,,,adela kt sejam...
hahahahaha

mn xnye,,,seram gle der,,,
agk r der nk aku duk tpt cmtu...
baik aku duk masjid,,,jd tok siak...hahahahaha
nk xnk,,,aku naik gak....
da naik tue,,,paham2 r der,,,
sleeping beauty n xsbr tggu ari esk...hehehehehe

tepat jam 6pg...aku da mle bgun...
mandi n siap2kan diri pas menunaikn kewajipan...
kli ni aku plih tuk jln kaki ke stesen bus,,,
lm keadaan ujan renyai aku leh jalan der,,,
gemble x waaaaa???
hahahahahahaha
smpai je stesen bus,,,da de bus da...
naik express der,,,
bangang x bangang aku ni leh naik express ke JB...
bini sruh naik bus rok-rek tp clap da...
biasala da excited sgt,,,hahahaha

lbh krg20mnit aku smpai umh bini aku...
leh thn gk minah ni xbeciap lg...nk je aku gigit,,,hahahah
aku terus gerak ngn die p KLUANG sbb roda empat...

disinila pengembaraan bermula,,,hahahahaha
mcm2la kami duk borak lm bus..
lm xjmpe,,,dela lbh krg 3ari...
hahahahhahahahahhahahahahahahah

smpai je kluang,,,kami jln2 kt kluang mall dlu...
tpt jam1 kami gerak ke perodua KLUANG sbb n amik roda empat...
dr td asyk roda empat je,,,,
pe sebenarnye ni????
hahahahahahahaha

da xsbr2 da,,,
kami smpai je trus amik pic...ntah kete sape ntah....hahahahaha
main amik je...
pe der????
nk tgk kete???/
yoleeeeeeeeeeeeee...


cntik x der????heheheheheh

ni la sebenarnye roda empat td...hehe
my wife beli,,,
i ni muke menumpang je...
dr dulu lg...heheheheh
ble kuar jew,,,
pnjm kete mak,,,kete ayh,,,kete adk,,,
sume org lm umh aku de kete,,,aku je xdepape...teruk kn???
huhuhuhuhuhu


mke kepenatan...huhuhuhuhuhu
kering idea da create kete bg cun


dak ni lak tau melaram n posim je...hiissshhhh


kete lm proses pembikinan,,,
mengikut spec F1,,,hahahahahaha

satu ari ni,,,aku ngn wife biskn masa touch up pari2 ni je,,,
my wife pggl r,,,
aku pn xtau knpe...
ok la,,,de gak pari2 dari aku xde pe lgsung...hahahahahaha

sebenarnye kami da xsabar nk merendet je ni,,,hahahaha
satu ari aku duk ikut je tlunjuk bini,,,
sume pasal kete,,,aku n die xpk da,,,hohoho
ckit2 kete,,,ckit2 kete,,,
pas2 ajak p air itam lak,,,nk bli brg kete la...
pe lg????
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

aku jd driver je,,,cm biasala,,,
mkn gaji katakan,,,ikut je ckp maam besar,,,hahahahaha


ni tim k t air itam da,,,hehehehehehehehehehe

mls r der nk cite pnjg...di pendekkn cite mlm je kami p mkn n merendet,,,hahahahaha



senyum tp penat gak,,,huhuhuhu



tgk,,,tau bergaya je kn????hohoho

dua ari kami duk crik brg kete je,,,
bli canvas,,,pelapik lm kete,,pewangi lg...
tp bhgn aku xdepn,,,
sume tuk kete,,,huhuhuhu
tp aku dpt tumpang jdla,,,hahahahahaha

papepn congrate cayam sbb kini ayg da memiliki kete sendiri da,,,
da xyh pk2 nk sewa kete ke,,,pnjm org pnye ke,,,
you have one...

abg tumpang gembira disebalik kegembiraan ayg...
abg tau ayg penat lm 2hari ni 
TP
jauh dsudut ati ayg,,,abg dapat tau yg ayg betol2 xpcya n trlalu gembira,,,

wlpn lm ujan abg berlari mngejar bus,,,abg ttp epi berada dibumi ayg 
n
akn menjadi kenangan manis lm idup abg buat selama2nya even 
abg juz
teman ayg tuk setlekn sume ni...

CONGRATE SYG...

~~~prince charming~~~

Tuesday, March 16, 2010

jgn bermain dengan api...

klu tkut dengan panas,,,
jangan bermain dengan api,,,
klu tkut dilambung ombak,,,
jgn buat umh tepi pantai,,,
begitula prinsip hidupku yg akn ku bawa kemana2 sj aku pegi,,,

bukan senang nk tgk aku marah n bukan senang jugak nk tgk aku usik orang,,,
slagi xde sape2 usik aku ataupn barang2 aku expecially MYWIFE,,,
NURULSAIDATULSYIDA BINTI SULONG,,,

jgn ingt aku leh duk diam je even aku duk jauh,,,
aku bukan cam kebanyakan manusia kat luar,,,
aku xkn kaco orang selagi orang xkaco aku,,,

pantang aku satu je,,,jgn cbe2 usik hak aku,,,
klu rasa gah sgt,,,jom bersemuka,,,
jgn pandai cakap je,,,

cukupla idup ngn dunia lakonan yg xlapuk dek ujan,xlekang dek panas,,,
dpn lain belakang lain,,,
jgn ingt aku xtau,,,

org2 aku da get ready tuk sume ni,,,
tggu arahan aku je,,,
aku akan bertindak pabila sume da nmpk cm keterlaluan,,,
aku xkn berdiam sahaja,,,
ni amaran awal aku,,,
aku bukan bercakap sje,,,
yg batu hampar pn satu,,,
bukan nk soal selidik ke,,,cek dulu ke,,,
ni main hentam kromo je,,,

agak2la kak ct,,,
nak wat pape,,,
plz
THINK TWICE,,,

hope all this did not happen again...








Wednesday, March 3, 2010

jom release tension...!!!

student,,,student,,,student,,,
sbut je student mmg xleh lari dari kesibukan umhtgga...
(ops,,,umhtgga???means pelajaran la dengn bhs sanskritnya,,,hehehe)
aku pnye sbok smpai mkn pn da xsmpt,,,sbb tu uyus je,,,
xcm dak cyuk aku merangkap isteri kesayangnku yg THEMOK...
hahahahahahahahaha,,,,
sori dear,,,,,
heheheheheheheheheheheh,,,

da tau bz je memanjang,,,
aku amikla kptsn tuk ajk kengkawanku p buang pe yg trbuku kt kpla ni...
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuh...

plan pnye plan,,,,
tadaaaaa,,,aku dpt idea,,,
hahahaahahahahahahaha,,,
lets gone to da templer park....
hehehe

jom gerak same2...
hahahahaha...

 
sebelum pengembaraan bermula...
posing la dlu...
hahaha

  
upacara set up superbike dulu...hahaha

aku planning nk bergerak lbh kurang kul 10 pg...
tggu pnye tggu,,,kul 2 br gerak...
hampeh tol...dak2 nila lambat...huhuhu
aku bkn main smgt lg bgun awl pg...bkn sng nk tgk aku bgun awl klu xbersebab...
hahahahahaha

nk xnk,,,gerak jela,,,,
kami pegi ngn sebiji kete n 6bji mtr...
lbh kurang 10 org gerak p sn...
sronok bai lm xjln2 cmni,,,hahahahahaha

 
kak ct tgkla sndr...
org lain smpai2 je sbok posing tp tgkla aku wtpe...
bli aicrim kt blakang...hahahahaha
satu ari xmkn kot...hahahaha


 
ni sume kengkawanku yg sumbat...hahaha

dah 2,,,
wtpe lg menyangak kt cni...
jomla naik ats,,,hahahaha
nk naik bukan ckt cik kak oi,,,
leh tahan gk le...
klu ukur blik,,,jalan da smpi umh da...
hahahahaha

 
amik nafas dulu...
masing2 da semput daaa...hehehe

 
alang2 amk nafas,,,cam biasal posing...hahaha



cara x kitorang????hehehe

pastu ktorang smbung perjalanan lg...
xpuas kot klu mandi c2...
so,,,naik lallg...hehehe
tup2 tbe2 bende yg xdsgka blaku, blaku lg...
again,,,again,,,n again...
hahahahahahahaha...



pe lg,,,ni la perkara yg xdsgka blaku lg...
hahaha



sume da mke pnt n xsbr nk andi...
hehehe...

lets gone...
hahahahaha....
  pe yg tercangak lg...hahahahaha

  
diskusi dlu kot...hehehe

 
last posing sblm mandi daaaa...
hahahahaha

da smpi kt tpt best,,,pe lg,,,
wat aksi terlampau la,,,(salin baju daaaa)
celah batu besar la kak ct,,,
xkn open kot....bini pn xtgk lg,,,hahahahahahaha

so,,,dengan cr xsngjanya wa terterjun lak,,,,
hahahaha...
aiiiyaaaaaaaaaaaaaa,,,,,seeeejuk maaaaaaaaaaaaa......


haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......
sengal sume sendi2 wa,,,,
hehehehe...

mandi pnye mandi,,,
siap main vleyball lm air lg...
da nk dekat kul 6...
so naik n sallin pape yg ptut,,,

kami gerak balik dengan meninggalkan penuh memori terindah...

:)))

 
bye waterfullllllll.... 

  
kenangan menikmati keindahan sunset xkn kulupakan...


p/s:

cyuk,,,nnti de ms kte bwk ank2 kte lak ek cym???
abg p ane2pn msti ingtkn ayg syg...
u alwaz in my heart,,,
i alwaz urs...

~~prince charming~~



Wednesday, February 24, 2010

18...on february...2010...

24 years ago,,,

lahirlah ke dunia,,,
dua orang insan yg behati mulia serta berpaut kasihnya sejak lahir lg...ceewahh..hihiihi
tepat jam 330pm bertempat di Hospital Besar Kuala Terengganu yg kini dikenali dgn
HOSPITAL SULTANAH NUR ZAHIRAH
adalah tempat kelahiran kami berdua di tingkat satu...
kami????
jeng...jeng...jeng...

 
inilah aku time dilahirkan dulu...besar x????
hahaha

selang beberapa jam kmdn lahirlah sorang lg insan yg sedondong dgnku...
keje die meniru je kn????
hahahaha...


 
nila die budak yg slalu follow up i tue,,,
xalu kn????
hahaha

manis2 die,manis aku lg...nk tgk gk ke????
hehehe,,,


 
cm good2 je kn????
hahahaha


 
da terselah good2...
amik adiah der...
jgn main gle der...
hehehe


tu kami jaman kecik2,,,
mkin hari mkin meningkat dewasa,,,tol x???
kasih sayang pn makin bertambah,,,kn syg???

aku mula knl die time form 2 tp pas aku selidik2,,,
die ckp die da mle minat kt aku time form 1...
hahahaha,,,kantoi...sori dear???hehehe
die ske tgk rambut aku,,,die cakapla,,,
hahahaha...naik toceng nmpk..hihihi

skan ni mmg die ske sumela,,,hehehe
akupn sm,,,suke sume gk...hahaha

form 3 kami kurang rapat sbb terlalu byk gosip antr kami...
mklumla romeo n juliet...
love story,,,lady gaga...hahaha

ish,,penat la bercerita pnjg cmni...
pndek cite kami mmg suke atra sm lain sjak sek lg...hehehe

juz masa penentu segalanya...
on 18feb2010...
kami smbut besday sm2...
tp sume da berubah,,,
nk tgk kami skan ke????
jgn terkejut...hahaha...

JENG..,JENG...JENG


 
kami da lain kn sekarang????
hehehe

de lg...
yg ni lg lain...hahaha

  
  
lain n skang????
hehehe...

tp ni yg terkini,,,
terbaik dr ladang...hehehe


 
  
 

 
  
nila sume hasil nye setelah meningkat dewasa...hahaha
xlm lagi pihak bini i nk masyuk minang i tau,,,
rasa cm xsbr n malu2 lak u...hahahahahahahahahahaha

pd sume kengkawan yg mngenali diri ini,,,
jemputlah datang kerumah ujung thun tuk mjlis kenduri kami yg xsberapa,,,
juz GRAND je...hahahaha

to my lovely one MYWIFE,,,
thanx becoz alway be there 4 me...
thanx coz always give me a spirit,,,
thanx coz always stand behind me without chair...hahaha
papepn,,,setinggi2 peghargaan dr abg syg sbb tnpa ayg n Keizinan Dr Allah xkn adenye abg ke tahap ni...
abg bersyukur sgt2 ayg sentiasa bersama abg...
abg berdoa n berdoa n berdoa lg kite dpercepatkn jodoh n kekal slmen2nye syg...
LOVE U SO MUCH SYG...:)))

~~prince charming~~

Thursday, January 28, 2010

termenung

setiap ari aku termenung...
aku pn xtau pe yg aku menungkan...
kdg2 dtg gak terpiki yg aku ni byk wt slh kt org ke???
kt Allah xyah ckpla,,,sure byk pnye...
kutuk org da kire wat slh ngn Allah da...
bistu nk wat cmne da habit...hahaha

otak da xdpt berfungsi ngn baik da...
kdg2 tgh sembang pn duk pk bnda lain lg...
cm byk sgt je nk pk smpaikan leh pk 2bnda at the same time...
buntu pn ade...
serabut pn ade...
tertekan pn ade...
serba xkene...
wat baik pn cm xde mkne da...
ckp lklok pn xkene...

diorang suke kot ckp ngn kaki...
knpe mud leh berubah2 ek???
kdg2 aku sndiri pelik...
sat2 ok...
sat2 meragam...
sat2 baran...
fuuhhh,,,,cam drama lak...

pegi mam la...
bkn aku mtk sedekah ngn korang pn...
Allah yg bg rezeki kt bapak aku,,,bapak aku tunaiknla kwjpn die...
aku da lebih bersykur ngn pe yg aku de...
aku epi da skang ngn dnia cmni even kdg2 de some trouble...

papepn,doala byk2...